decoratiuni-interioare
Idei cadouri de casa noua

Semnificatia acestora si cateva sfaturi pentru alegerea acestora

Daruirea cadourilor de casa noua reprezinta o traditie practicata inca din Evul Mediu, iar astazi nu este o traditie doar in Romania, cat in intreaga lume. Insa putini stiu ca in vremuri trecute, cadoul de casa noua insemna un brat de lemne oferit proprietarilor, pentru a-si incalzi locuinta, dar se credea ca astfel se alunga si spiritele rele, creand o atmosfera protectoare si pentru cei mici.

Scurta istorie a cadourilor de casa noua

Spre exemplu, daca proprietarii isi cumparau o casa ce era nelocuita de ani, se considera ca acolo traiesc spirite malefice, iar de aceea este necesar aprinderea focului, cu lemne primite cadou, pentru a le curata spiritual si a le face sigure pentru cei mici.

In Franta, petrecerea de casa noua avea loc dupa finalizarea constructiei si erau invitate toate persoanele care au ajutat in proces. In timpul petrecerii oala preparata cu bucate era agatata de un carlig deasupra focului, acesta fiind ultimul obiect montat si care marca inceputul cinei.

In partea de sud a Statelor Unite, petrecerea de casa noua era cunoscuta sub denumirea “Food Pounder”, care presupunea ca fiecare invitat sa le aduca proprietarilor o jumatate de kilogram de mancare, cum ar fi branza, malai, zahar, faina si alte produse de baza pentru camara. In zilele noastre, cadourile de casa noua reprezinta modalitatea prin care tinerii proprietari sunt ajutati de rude, prieteni sau cunostinte cu obiecte practice, care sa le faciliteze acomodarea.

citeste intreg articolul pe : https://www.giftidea.ro/idei-cadouri/cadourile-de-casa-noua-semnificatia-acestora-si-cateva-sfaturi-pentru-alegerea-darurilor-perfecte/

Lasa un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X